Двама от трима души не получават достатъчно магнезий в диетата си.

Двама от трима души не получават достатъчно магнезий в диетата си.

В бранша те често се наричат „Големите 8.“ Но всъщност алергиите към някои от големите 8 са много по -често срещани от други.

Колко често са най -често срещаните хранителни алергии?

Според нов преглед в списанието хранене днес, млякото мляко Или млечните продукти са най -често диагностицираната хранителна алергия, засягаща 2 процента от възрастното население или една от всеки 50 души. Процентът на хората, които съобщават, че са непоносими към лактоза, е доста по -висок. Но непоносимостта към лактоза, която е намалена способност за усвояване на лактозната захар в млякото, не е истинска алергия. Алергиите почти винаги са реакции на протеини, а хората, които са алергични към млякото, обикновено са алергични към казеина на млечния протеин.

млякото или млечните продукти са най -често диагностицираната хранителна алергия, засягаща 2 процента от възрастните Населението, или едно от всеки 50 души.

мидите са следващият най -често срещан хранителен алерген, засягащ 1 на 65. Рибите, ядките, яйцата, пшеницата и фъстъците засягат по -малко от 1 на 100 души. Интересното е, че се смята, че соевата алергия засяга само 1 на 1000 души. И така, Big 8 наистина прилича на Big 7 Plus 1. Включването на соя в списъка с обикновени алергени може да създаде впечатлението, че соевата алергия е много по -често, отколкото е.

Много потребители също са много потребители Погрешно тълкуване изисква етикетиране на алергени, за да означава, че тези храни трябва да се избягват дори от хора, които нямат алергия. Това впечатление се подсилва от етикета отпред на опаковки, твърдейки, че продуктите са „безплатни“ от различни съставки. Въпреки че това е полезна информация за хората, които имат причина да избягват тези съставки, това не означава непременно, че продуктът е по -здравословен или по -питателен.

Хранете ли чистото означава избягване на алергени?

В наши дни много хора са привлечени от идеята „да се хранят чисто“. Поставям този термин в цитати, защото никой не знае какво точно означава това. За някои това означава да се избягват всички преработени храни. За други става въпрос за избягване на определени съставки или добавки. Някои хора смятат за това като по -скоро чувство на червата, отколкото строго определение. Те могат да интерпретират храните, без никакви алергени като някак по -чисти. Но отсъствието на съставка, на която 1-2 процента от популацията е алергично, не прави почистващ храната. Декларацията за опаковане е единствено за защита на тази малка част от популацията, която трябва да ги избягва.

Яденето на храна често не ви кара да развивате алергия към нея. Ако не друго, обратното изглежда е вярно.

Някои дори могат да избегнат храни, съдържащи соя или пшеница във вярата, че многократната експозиция може да доведе до развитие на алергиите. Но това изобщо не е така. Яденето на храна често не ви кара да развивате алергия към нея. Ако не друго, обратното изглежда е истина. Децата, които са изложени на фъстъци в началото на живота, например, са по -малко склонни да развият алергии към фъстъци.

Нека изясня обаче, че яденето на храна не е начин за лечение на съществуваща хранителна алергия. В момента избягването на алергена е единственият начин да се предотврати потенциално опасна реакция. Хората с тежки хранителни алергии също трябва да са наясно с признаците на хранителна реакция и са оборудвани да реагират бързо, ако са случайно изложени.

но има някои вълнуващи изследвания в тръбопровода, които скоро могат да предложат нови лечения, които може да намали реакциите на съществуващи хранителни алергии. Можем един ден дори да можем да използваме технологията за редактиране на ген, за да създадем щамове от фъстъци или пшеница, които не съдържат протеина, който причинява алергичната реакция!

Няма причина да избягвате алергени, освен ако не сте алергични /s.

Всички храни, включени в етикетирането на алергени, са силно хранителни храни. Соята, млякото, рибата и яйцата са всички източници на висококачествен протеин. Ядките и рибата доставят здравословни мазнини. Соята, пшеницата и ядките също осигуряват фибри и разнообразни здравословни съединения. Ако приемем, че нямате действителна алергия или нетърпимост, няма да има причина да ги избягвате или да дадете приоритет на храни, които ги изключват. Всъщност изграждането на здравословна и питателна диета е много по -лесно, когато ги включите.

за автора

Monica reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е a Сертифициран лиценз за борда, автор и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Двама от трима души не получават достатъчно магнезий в диетата си. Ето защо това има значение и как да го поправите.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 22 март 2016 г. 3-минутен Readepisode #374 Играйте пауза Слушайте защо имате нужда от повече магнезий в диетата си, в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Не чувате много за магнезий в наши дни. За разлика от витамин D или омега-3, които изглежда са в здравните заглавия всяка седмица или така, магнезият изглежда е хранително вещество, което приемаме до голяма степен за даденост. И все пак 61% от американците не получават препоръчителното количество магнезий всеки ден. А възрастните над 50 -годишна възраст са още по -склонни да изпаднат. Не е изненадващо, че магнезият беше маркиран като хранително вещество от Консултативния комитет за диетични насоки за 2015 г. . Диета, богата на магнезий, ще ви помогне да изградите и поддържате по -силни кости, да намалите кръвното си налягане и да намалят риска от сърдечни заболявания и диабет.

Магнезият също не е трудно да се постигне. Намира се в голямо разнообразие от цели храни. Всъщност, ако ядете различни плодове, зеленчуци, ядки, семена и пълнозърнести храни, би било трудно да не отговорите на изискването. Ниският прием на магнезий е наистина маркер за диети, които са с високо съдържание на преработени храни.

страници

123next ›Последно»

за автора

Monica reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран диетолог, автор и създателят на един от най -високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Колко фибри има в любимите ви пресни храни? Тъй като повечето от тези храни не идват с етикети за хранителни факти, хранителната дива е събрала мамят само за вас.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Diva Diva 21 март 2014 г. 1- 1- Минута Прочетете

Кристин пише:

Абсолютно обичам вашите подкасти! Наскоро слушах такъв, в който напомнихте на слушателите за значението на фибрите. Тъй като плодовете и зеленчуците нямат етикети за хранене върху тях, ми е трудно да проследя приема. Имам нужда от някакъв вид мамят, изброява най -добрите източници на фибри и съответните им стойности.

Пресните цели храни са чудесен източник на хранене, но вие сте абсолютно прав: повечето не идват с етикети за хранителни факти! Има много безплатни уебсайтове и приложения за смартфони, които можете да използвате, за да търсите информация за храненето на пресни храни. Един от любимите ми е Fooducate. За разлика от някои популярни проследяващи диети, които са претрупани със стотици хиляди дублиращи се (и често нестоятелни) генерирани от потребители записи, информацията за храненето в храната е проверена и проверена, така че знаете, че е точно.

но , Също се радвам да създам мамят на фибри Fresh Foods, който сте поискали! Маркирайте тази страница за бъдеща справка.

за автора

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран диетолог, автор и създател на Един от най -високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Как процесът на хомогенизация влияе върху здравословните свойства на млякото? По -добре ли е некомогенизираното мляко за вас? Хранителната дива стига до дъното на стъклото.

От Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Diva Diva 8 юни 2021 г. 4-минутен readepisode #623 Играйте пауза слушайте хомогенизираното мляко лошо за вас? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox. Бързата и мръсна хомогенизация променя размера на мастните глобули в млякото, но по друг начин не влияе на хранителното му качество. Хомогенизираното мляко може да бъде по -смилаемо поради по -малкия размер на мастните частици. Ако сте непоносимост към лактоза или алергични към млечни протеини, хомогенизацията няма да направи млякото повече или по -малко поносимо за вас. Изглежда, че хомогенизацията няма отрицателен ефект върху риска от сърдечни заболявания.

Повечето търговски краве мляко – включително повечето органично мляко – преминава през няколко етапа на преработка, преди да стигне до рафта на магазина. Обикновено се пастьоризира, за да се убие всяка патогенни бактерии, които може да съдържа. Можете да прочетете повече за плюсовете и минусите на непастьоризирано или „сурово“ мляко, в моята специална серия от две части по този предмет.

Повечето търговски пробити мляко също са укрепени с витамини A и D, в опит да се осигури адекватен прием на тези хранителни вещества в общата популация. Търговското мляко също обикновено се хомогенизира – механичен процес, който разбива мастните глобули на по -малки капчици, така че да останат суспендирани в млякото, а не да се разделят и да плават до върха на кана. Преди да се хомогенизира млякото, част от мазнините може да бъде обезмаслена, за да се намали количеството мазнини в крайния продукт.

Какво е хомогенизирано мляко?

Хомогенизацията е измислена около завоя от 20 -ти век и бързо се превръща в индустриалния стандарт, тъй като хората предпочитат удобството на млякото, което не трябваше да бъде енергично разклатена, за да разпределя мазнините надникнете в този сайт всеки път, когато искате да го използвате. В наши дни, разбира се, сме склонни да разглеждаме преработката на храни като нещо, което намалява хранителната стойност на храните. А някои предполагат, че хомогенизацията може да окаже отрицателно въздействие върху това как млякото влияе на тялото ви.

Всъщност става все по -често да се намери мляко, което е пастьоризирано, но не хомогенизирано. Понякога той е обозначен с „кремава линия“. Нека разгледаме по -отблизо дали некомогенизираното мляко може да бъде по -добър избор.

Лошото е хомогенизираното мляко за сърцето ви?

Когато хомогенизирате млякото, не само променяте размера От мастните глобули също пренареждате мастните и протеиновите молекули – които биха могли да променят начина, по който те действат в човешкото тяло. През 70 -те години Кърт Остър предложи хипотезата, че хомогенизираното мляко може да увеличи риска от сърдечни заболявания. По -конкретно, той теоретизира, че ксантин оксидазата, съединение, което се създава, когато млякото се хомогенизира, може да се абсорбира непокътнато в кръвния поток, където би изчерпала други защитни съединения, наречени плазмалогени и да доведе до образуването на плаки и сърдечни заболявания.

Изследователите прекараха следващото десетилетие или така тествайки различни аспекти на по -скоро богато украсената хипотеза на д -р Остър. В крайна сметка изследванията не успяха да валидират никоя част от него. Ксантин оксидазата изглежда не е абонирана в кръвния поток от храносмилателния тракт. Пиенето на хомогенизирано мляко не повишава нивата на кръвта на ксантин оксидаза, нито изглежда, че това съединение има ефект върху нивата на плазмалоген.

доставчиците на нехомогенизирано мляко често твърдят, че е по -смилаемо. Но всъщност проучванията предполагат обратното: хомогенизацията увеличава усвояемостта на млякото.

Съвсем наскоро някои изследвания предполагат, че по -малките мазнини в хомогенизираното мляко може да са по -склонни да отглеждат LDL (или лош) холестерол нива, в сравнение с по -големите мазни глобули в некомогенизирано мляко, сметана или сирене. Консумацията на млечни мазнини (под каквато и да е форма) не е свързана с увеличаване на сърдечните заболявания. Всъщност няколко проучвания показват лека обратна връзка, като по -голямата консумация на млечни продукти е свързана с малко по -нисък риск от сърдечни заболявания.

Дали хомогенизацията прави млякото по -смилаемо?

Предварителните лица на нехомогенизираното мляко често твърдят, че е по -смилаемо. Но всъщност проучванията предполагат обратното: хомогенизацията увеличава усвояемостта на млякото – особено при хора с заболявания, които нарушават способността им да усвояват мазнините. Тъй като протеинът и мазнините се разграждат на по -малки частици, има повече повърхност, върху която да работят ензимите и това води до по -ефективно храносмилане. Ако обаче сте непоносими към лактоза или алергични към млякото, хомогенизацията няма да прави мляко повече или по -малко поносимо за вас.

Някои хора, които не са нито алергични, нито непоносимост към лактоза, все още чувстват, че те понасят, че толерират Некомонизирано мляко по -добре от хомогенизираното. Въпреки това, когато изследователите направиха двойно-слепи тестове, те откриха, че субектите са също толкова склонни да съобщават за симптоми с некомогенизирани, както и при хомогенизираното мляко, което предполага, че възприеманата разлика е предимно плацебо ефект.

Хомогенизацията влияе ли на витаминът. D или абсорбция на калций?

Видях също твърдения, че тялото ви е по -малко в състояние да абсорбира калций или витамин D от хомогенизирано мляко. Не успях да намеря нито едно проучване, хартия или позоваване, за да подкрепя идеята, че хомогенизацията има отрицателно въздействие върху вашия витамин D, или върху вашия статус на калций. По -скоро открих доказателства, че консумацията на хомогенизирано мляко, което е укрепено с проводници на витамин D (както може да очаквате) за подобряване на витамин D и калциев статус. Всъщност хомогенизираното мляко е по -вероятно да бъде укрепено с витамин D, което очевидно го прави по -добър източник на хранителното вещество.

Това каза, както съм обсъждал в предишни статии, въпреки че кравето мляко е a Добър източник на калций и витамин D, той със сигурност не е единственият източник на хранителни вещества, нито млякото мляко е от съществено значение за здравословната диета.

хомогенизираното мляко е по -вероятно да бъде укрепено с витамин D, което очевидно го прави по -добър източник на хранителното вещество.

хомогенизация спрямо пастьоризация

И накрая, искам да съм сигурен, че не объркваме хомогенизацията с пастьоризацията, защото двете нямат какво да правят един с друг. Пастьоризацията е свързана с убийството на бактерии; Хомогенизацията е свързана с емулгиране на мазнини – и млякото може да бъде, нито едно, нито и двете. Органичното сертифициране също не е напълно свързано с това дали млякото е хомогенизирано или пастьоризирано.

Ето най -долната линия на хомогенизацията: Ако ви харесва идеята да се храните по -близо до природата, некомогенизираното мляко определено е по -малко обработено. Можете също така да се насладите на аромата или текстурата (или може би носталгията) на мляко, където сметаната плава на върха. Ако, от друга страна, предпочитате аромата, текстурата или удобството на хомогенизираното мляко, изглежда, че вместо това няма да има опасност при избора на това.

Contents