Čuo sam da ga neki dijabetičari koriste kao zamjenu za šećer. “

Čuo sam da ga neki dijabetičari koriste kao zamjenu za šećer. “

Prehrana diva plaši činjenice. Autor Monica Reanagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 30. listopada 2013. 1-minutno čitanje

Većina roditelja koje poznajem pokušava smanjiti količinu šećera koju njihova djeca konzumiraju. Ali ovdje dolazi Noć vještica, praznik koji je gotovo definirao Candy. Što je odgovorna odrasla osoba? Možda ste našli da pauzirate odabir slatkiša bez šećera u trgovini.

Popularni brendovi, uključujući Jolly Ranchers, Twizzlers, Hershey’s, Lifesavers, Dove Chocolate i Werther’s, sve su predstavili verzije bez šećera. Iako se može činiti kao da će bomboni bez šećera biti zdraviji izbor, predati ga trikovima ili tretiračima može biti više trik nego poslastica. (A ako ste jedan od onih koji jede jedan komad za svakoga što dajete, trik bi mogao biti na vama!)

bomboni bez šećera obično se izrađuju od šećernih alkohola, poput sorbitola ili ksilitol, što će uzrokovati proljev ako pretjerate. Jedan ili dva komada bombona bez šećera vjerojatno neće biti problem. Ali ako bi svaki roditelj u susjedstvu imao istu ideju, možda će to biti duga noć!

Vidi također: Vodič za preživljavanje Halloween Diva Diva

O autorici

Monica Reanagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reanagel je licencirana od strane odbora s licencom za odbor Nutricionist, autor i tvorac jednog od najzahtjevnijih podcasta i fitnestovog podcasta iTunesa. Njezin se savjet redovito prikazuje u emisiji Today, dr. Oz, NPR, i u vodećim novinskim novinama, časopisima i web stranicama. Imate li pitanje o prehrani? Nazovite liniju slušatelja prehrane na 443-961-6206. Vaše bi pitanje moglo biti predstavljeno u emisiji.

dr. Ellen Hendriksen nudi pet načina za prestanak napuštanja projekata i konačno prijeći ciljnu liniju.

Ellen Hendriksen, doktorat Psiholog Samevy 12. siječnja 2018. 6-minutna ReadePisode #184 Igrajte pauzu Slušajte kako prestati napuštati projekte koji trenutno doživljavamo reprodukciju Pitanja na safariju. Ako želite slušati zvuk, molimo koristite Google Chrome ili Firefox.

Svatko od nas je u nekom trenutku napustio projekt, bilo da je jednostavan kao i lapsirani plan vježbanja ili je kompliciran kao i bazilica Sagrada Familia u Barceloni, Što je tehnički u izradi od 1882.

Ali zašto se to događa? Što se dobiva između žarulje svijetle ideje i cilja završetka? Ispada da postoji puno razloga, što, sretno za nas, znači da postoji puno rješenja. Ovaj tjedan, na zahtjev slušatelja Soni iz Sydneya u Australiji, pogledat ćemo zašto napuštamo projekte i kako ih spasiti.

Prvo, organiziramo se: Postoje dvije velike kante razloga za napuštanje projekata. Prva kanta ispunjena je problemima motivacije – zapravo ne želite raditi projekt, ne vidite poantu ili je dosadno ili averzivno.

Druga kanta je ispunjena problemima pratiti kroz. To su izrazito različite: ne možete napraviti vrijeme, ne možete se organizirati ili se osjećate prenapučenim.

Prvo stvari: Počnimo s rješenjima za probleme iz prve kante – motivacija.

Savjet br. 1: Kopajte duboko da biste pronašli “zašto”

Važno je dati leteću smoku o tome što radite. Projekti se često napuštaju jer je prašina koju je ubacio bilo koji novi projekt – mijenjajući vaše navike, obavljajući neglamurozni posao, stavljajući u duge sate – može zamijati veliku sliku potencijalnih koristi.

Dakle, pronađite uvjerljiv odgovor Na pitanje: “Zašto to radim u prvom redu?” Zašto pohađate ovu besmislenu klasu algebre? Budući da bi dobivanje GED -a otvorilo bolje poslove i učinilo vam sjajan uzor svojoj djeci. Zašto prolazite kroz bol zbog odustajanja od kave? Jer želite izaći iz umornog žičanog ciklusa i osjećati se više u kontroli. Zašto se spuštate na ovu papirologiju? Budući da bi dobivanje zajma omogućilo da se vaša mala tvrtka stvarno skine.

Savjet br. 2: Preispitajte odgovornost

Klasičan savjet za motiviranje za projekt je “Recite nekome tako da vi” Odgovorni “,” Podijelite svoj cilj na društvenim medijima “ili” pošaljite ga u svemir. ” Zadržavanje odgovornosti čini čuda za neke pojedince, ali ne i za sve. U stvari, za mnoge su požarile.

Za mnoge od nas, osjećaj odgovornosti je srodno osjećaju se, kontrolirano ili lišeno – kao što znate da drugi očekuju određeni rezultat od vas, vi, vi pobuniti i izgubiti svu motivaciju. Suprotno, privlačnost da ne radi svoj projekt eksponencijalno raste čim stvari objavite.

Perfekcionisti među nama također se priređuju tako što ćete reći drugima, jer bi vas mogli uhvatiti da lebde, zabrljaju ili radite a Manje od zvjezdanog posla. Mnogo biste radije radili na nečemu privatnom dok ne ispuni vaše standarde, a zatim ga otkrijete svijetu. Kažući svijetu prije nego što ste spremni odbiti motivaciju brže od madraca s holim zrakom.

Ako bilo koji od ovih razmišljanja zazvoni za vas, u redu je zadržati svoj projekt za sebe. Ako igrate stvari u blizini prsluka dobiju vam jackpot, to je potpuno opravdano.

Savjet br. 3: Imajte na umu da postoje faze

Novi projekt može biti poput ljubavne afere. U početku smo razbijeni cystonette cijena u ljekarni resurs – to je sve o čemu možemo razmišljati. Dobivamo malo uzbuđenja samo razmišljanja i planiranja i slikanja našeg projekta. Ali onda se nešto pomiče. Baš kao što je i svaka veza prva borba, i svaki projekt ima onaj prvi teški zadatak. Iako bi moglo biti zabavno zamisliti sebe kako izgledate slatko u svojoj novoj odjeći za vježbanje, trenutak će doći kada je vani dvadeset stupnjeva i mračno i vrijeme je da odete u teretanu. Zabavno je razmišljati o pokretanju bloga s hranom, ali u nekom trenutku shvatite da je zaista, jako teško fotografirati ploču Charcuterie koja ne izgleda odvratno.

To je točka u kojoj napuštamo napuštamo Stvari – kad prestane biti stvar fantazije i počinje biti stvarnost. Ali baš kao što rješenje svakog problema u vezi nije “započeti drugačiji odnos”, rješenje za udaranje u gnjec projekta ne mora biti “Pronađi novi projekt.”

Što nas dovodi do izvršenja. Stoga se pozabavimo drugom kantom razloga za napuštanje projekata-problemima praćenja. Preskočit ću klasike, poput razbijanja projekata na korake veličine ugriza (iako to može učiniti čuda-to je klasik s razlogom). Evo još nekih mojih favorita.

stranice

12Next ›Zadnji» Sav sadržaj ovdje je samo u informativne svrhe. Ovaj sadržaj ne zamjenjuje profesionalnu prosudbu vlastitog davatelja usluga mentalnog zdravlja. Posavjetujte se s licenciranim stručnjakom za mentalno zdravlje za sva pojedinačna pitanja i pitanja.

O autorici

Ellen Hendriksen, doktorat

dr. Ellen Hendriksen bila je domaćin pametnog psihologa podcasta od 2014. do 2019. Ona je klinička psihologinja u Centru za anksioznost i srodne poremećaje Sveučilišta u Bostonu (CARD). Zaradila je doktorat. U UCLA i završila je usavršavanje na Harvard Medical School. Njezin znanstveno utemeljen, pristup nultog prosudbe redovito se prikazuje u Psychology Today, Scientific American, Huffington Post i mnogim drugim medijima. Njezina debitantska knjiga, Kako biti svoj: Utihnula svoj unutarnji kritičar i uspon iznad socijalne anksioznosti, objavljena je u ožujku 2018.

Pretplatite se na pametni psiholog Podcast Spotify Google Stitcher

Biljni glicerin prodaje se kao prirodni proizvod kože, ali Neki kažu da je to i zdrava alternativa šećeru. Kakva je priča o ovom sastojak misterija?

Monica Reanagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 6. lipnja 2012. 3-minutna Readepisode #191 IGRAJ pauza Slušanje je glicerin Zdravi zaslađivač? Trenutno imamo problema s reprodukcijom na Safariju. Ako želite slušati zvuk, koristite Google Chrome ili Firefox.

Nutrition Diva Fan Liz piše:

„Što je povrtni glicerin i je li to sigurno? Čuo sam kako ga neki dijabetičari koriste kao zamjenu šećera. “

Drugi dan sam koristio neki ekstrakt vanilije u receptu i primijetio da sam ekstrakt ima slatki okus. Tekući ekstrakti često koriste alkoholnu bazu za očuvanje okusa, ali ovaj je proizvod (označen “bez alkohola”) umjesto glicerina. Znam da ekstrakti vanilije napravljeni s alkoholom nisu slatki i zatekao sam se kako se pitam o prehrambenim svojstvima glicerina. Utječe li to na tijelo poput šećera? Je li to bez kalorija?

Sponzor: Audible.com, vodeći internetski pružatelj audioknjiga s više od 100 000 naslova koji se mogu preuzeti u svim vrstama literature, uključujući fikciju, nefantastiku i periodike. Za besplatnu audioknjigu po vašem izboru idite na AudiblePodcast.com/diva.

Što je glicerin?

glicerin dolazi iz masti (bilo životinje ili povrća) i nusproizvod proizvodnje sapuna. Vjerovali ili ne, izrada sapuna nije se puno promijenila u 4.000 godina od kada je prvi put izumljen. Danas, kao u drevnom Babilonu, sapun se izrađuje miješanjem masti s lukom. To stvara kemijsku reakciju nazvanu saponifikacija. Na kraju završite sa sapunom i glicerinom. Ispada da ovaj nusproizvod ima niz zanimljivih svojstava.

Pomiješajte glicerin s dušičnom kiselinom, naravno, i dobivate nitroglicerin, koji se može koristiti za liječenje bolova u prsima ili dizanje planina. Vaš izbor.

sam, glicerin privlači vodu poput spužve, a to ga čini korisnim kao sastojak njege kože. Dodavanje glicerina u losion ili kozmetiku pomoći će vašoj koži da se drži na vlagu. Pomiješana u vosak i koristi se kao supozitorij, svojstva glicerina koja privlači vlagu povlače vodu iz tijela u debelo crijevo, što stimulira kretanje crijeva.

je glicerin koji se koristi kao zaslađivač?

Glicerin pripada posebnoj kategoriji ugljikohidrata koji se nazivaju polioli, koji također uključuje šećerne alkohole poput sorbitola i eritritola. Poput šećernih alkohola, o kojima sam već govorio, glicerin ima ukus slatkog, ali se ne metabolizira kao šećer u tijelu i ne uzrokuje porast šećera u krvi. Iz tog razloga, ponekad se koristi kao zaslađivač u hrani koji se prodaje dijabetičarima i dijetama s niskim udjelom ugljikohidrata. Glicerin također ima tu imovinu koja privlači vlagu. Na isti način na koji dodavanje glicerina na losion pomaže održati vašu kožu da ostane debela i vlažna, dodavanje glicerina u hranu pomaže im da ostanu vlažni. Dakle, glicerin se također široko koristi u proizvodnji hrane kao konzervans.

Je li glicerin siguran?

Kao i kod gotovo bilo koje tvari, mali broj ljudi ima osjetljivost ili alergije na glicerin i može biti toksičan ako se konzumira u dovoljnim količinama. No, kako se obično koristi, kako bi hrana bila svježa ili kao zaslađivač s niskom glikemijom, glicerin je općenito siguran. Nije, međutim, bez kalorija. U stvari, glicerin sadrži nešto više kalorija od šećera – a to je samo oko 60% kao slatko, tako da će vam možda trebati nešto više da biste dobili ekvivalentnu slatkoću. Također, kao i kod šećernih alkohola, konzumiranje puno glicerina može proizvesti laksativni učinak, koji se može ili ne mora poželjeti.

Evo dno crte na glicerinu kao alternativnom zaslađivanju: glavna prednost je da glicerin je glicerin ne utječe na šećer u krvi. Međutim, zamjena glicerina za šećer neće smanjiti kalorije. A konzumiranje (ili namirnice zaslađene s njim) u velikim količinama nije recept za dobru prehranu. Predlažem da se glicerin – poput svih oblika zamjene šećera i šećera – u umjerenosti konzumira.

Doista se vraća na istu stvar: pokušajte izraditi svoju prehranu prvenstveno oko cijele hrane – poput svježeg voća i povrća, mahunarki, jaja, mliječnih proizvoda, ribe i mesa, orašastih plodova i cjelovitih žitarica. Držite prerađenu hranu i slatke poslastice do razumnog minimuma – bez obzira na to kako su zaslađene!

Vidi također: Kako smanjiti unos šećera

Slika upitnika Slika ljubaznošću Shutterstock

O autorici

Monica Reanagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reanagel je licencirana nutricionistka, autorica certificirana za certifikat za odbor, i tvorac jedne od najvažnijih rangiranih zdravlja i kondicije iTunesa Podcasti. Njezin se savjet redovito prikazuje u emisiji Today, dr. Oz, NPR, i u vodećim novinskim novinama, časopisima i web stranicama. Imate li pitanje o prehrani? Nazovite liniju slušatelja prehrane na 443-961-6206. Vaše bi pitanje moglo biti predstavljeno u emisiji.

Lijekovi na recept mogu utjecati na apsorpciju i upotrebu hranjivih sastojaka vašeg tijela. Ako koristite tablete za kontrolu rađanja ili HRT, pobrinite se da dobijete dovoljno tih hranjivih sastojaka.

Autor Monica Reanagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 25. veljače 2015. 4-minutni ReadePisode #322 Play pause Slušajte Slušajte Kako tablete za kontrolu rađanja utječu na vaše prehrambene potrebe, trenutno imamo problema s reprodukcijom na safariju. Ako želite slušati zvuk, koristite Google Chrome ili Firefox.

plodove mora, uključujući školjke, dagnje, rakove i losos, svi su dobri izvori vitamina B12, i cinka, kao i srčane i protuupalne omega-3 masne kiseline i selen. Konzervirani losos i sardine nude sve to, plus lijepu dozu kalcija, zbog prisutnosti sitnih kostiju u ribama.

Cashews opskrbljuju i magnezij i cink i (tko je znao?) Niže su u masti i, prema tome, kalorija od većine orašastih plodova. Moj prijatelj Jed izumio je sjajnu alternativu niskom šećeru Nutelli, miješajući indijske indijske kaše, kakao prah i malo javorovog sirupa. Potražite recept u ovotjednom biltenu o prehrani.

sok od rajčice

ovrća ima sav vitamin C soka od naranče, ali samo pola šećera i kalorija. Volim da ih držim u hladnjaku (i kod kuće i na poslu) kako bih odvratio iznenadne napade zalogaja.

Ne trebate svaki dan jesti svaku od tih namirnica. Te se hranjive tvari nalaze i u drugim namirnicama. Samo držite ove namirnice na svom tjednom popisu namirnica i potražite prilike za uživanje u njima kad ručate. (Vidi također: Koliko je važna raznolika prehrana?)

Iznenađenje! Pilulu se povećava i neke hranjive tvari!

Uzimanje kontrolnih pilula rađanja može iscrpiti neke hranjive tvari, ali, što je zanimljivo, zapravo povisi razine drugih, posebno: željezo, bakar i vitamin K. Previše željeza može biti jednako loš kao što nije dovoljno. Dakle, ako uzimate multi-vitamin i na tabletu ste, možda biste htjeli potražiti onaj koji ne sadrži željezo.

Visoke razine vitamina K također mogu biti konern ako uzimate lijekove protiv koagulacije poput varfarina. Ali tablete za kontrolu rađanja i HRT obično su izvan granica za ljude koji su u opasnosti od krvnih ugrušaka, tako da bi bilo prilično rijetko da ljudi budu na oba lijeka odjednom.

Vidi također: razrjeđivači krvi i brokoli

Ako želite provjeriti je li drugi lijek na kojem ste namijenjeni uzrokuju iscrpljivanje hranjivih tvari, evo dobrog resursa.

Reference

Webb Jl. Prehrambeni učinci usmene kontracepcijske uporabe: pregled. J ROMPLED MED. 1980. listopad; 25 (4): 150-6.

Žena s tabletama za kontrolu rađanja, špinatom, škampima i uplašenim ženskim slikama ljubaznošću Shutterstock-a.

Pages

«« Prvo ‹Prethodno12

O autorici

Monica Reanagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reanagel je licencirana nutricionistica s certifikatom certificirane na odboru i tvorca jednog od najcjenjenijih zdravlja iTunesa i fitness podcastovi. Njezin se savjet redovito prikazuje u emisiji Today, dr. Oz, NPR, i u vodećim novinskim novinama, časopisima i web stranicama. Imate li pitanje o prehrani? Nazovite liniju slušatelja prehrane na 443-961-6206.

Contents